bewaar
Ovenschotel met gehakt en bleekselderij
Ovenschotel met gehakt en bleekselderij
bewaar

Ovenschotel met gehakt en bleekselderij

Typisch Hollands, met aardappel, bleekselderij, tomaat, spek, gehakt en kaas. Om te maken op koude dagen.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
119waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

ovendagschotel mix voor prei

400 ml

kraanwater

1

middelgroot ei

125 g

magere spekreepjes

250 g

rundergehakt

1 struik

bleekselderij

2

tomaten

700 g

aardappelschijfjes

100 g

gemalen belegen kaas 48+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud 3 liter

Typisch Hollands, met aardappel, bleekselderij, tomaat, spek, gehakt en kaas. Om te maken op koude dagen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de mix met het water en het ei. Bak in een hapjespan de spekreepjes uit. Voeg op matig vuur het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Snijd de bleekselderij en de tomaten in stukjes. Bak de groenten kort mee.

2

Vet de ovenschaal in en bedek met de helft van de aardappelschijfjes, verdeel vervolgens het gehaktgroentenmengsel erover. Bedek vervolgens met de rest van de aardappelschijfjes. Strijk de ovenmix erover en bestrooi het gerecht met de kaas. Laat het gerecht in het midden van oven in ca. 45 min. gaar worden.