bewaar
Roodbaarspakketjes met rode pesto en tomaat
Roodbaarspakketjes met rode pesto en tomaat
bewaar

Roodbaarspakketjes met rode pesto en tomaat

20 min. bereiden
25 min. wachten
49waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

aardappels

1

courgette

4

(roma)tomaten

1 theelepel

gedroogde tijm

versgemalen zwarte peper

3 eetlepels

olijfolie

4 stukken

roodbaarsfilet

2 eetlepels

rode pesto

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie of bakpapier

Aan de slag

Aardappels schillen, in plakjes snijden, wassen en in weinig water met zout 7 min. voorkoken. Oven voorverwarmen op 175 ºC. Courgette en tomaten in dunne plakken snijden. Aardappelplakjes voorzichtig overdoen in vergiet en laten droogstomen. Vier grote stukken aluminiumfolie op werkvlak leggen. Aardappel en courgette om en om over aluminiumfolie verdelen. Tijm, zout en peper erover strooien en bedruppelen met olie. Roodbaarsfilet aan beide kanten bestrooien met zout en peper. Bovenkant dun bestrijken met pesto. Vis op aardappel-courgettestapeltjes leggen. Afdekken met tomaat. Pakketjes dichtvouwen, randen 2 keer omvouwen om lekken te voorkomen. Vispakketjes op bakplaat leggen en in 20-25 min. in oven gaar laten worden. Lekker met gemengde salade.