
Ingrediënten
200 g
scholfilet
200 g
koolvis-
1 eetlepel
boter
300 g
prei
200 g
peultjes
200 ml
witte wijn
200 ml
koksroom
2 eetlepels
kruidenmix
2 eetlepels
citroensap
1 bakje
gekookte mosselen
Aan de slag
Scholfilet in repen snijden, koolvisfilet in blokjes. In hapjespan boter smelten en prei 5 min. zachtjes bakken. Peultjes 1 min. meebakken. Wijn en koksroom toevoegen en aan de kook brengen. Kruiden, citroensap en zout en peper naar smaak toevoegen. Vis met zout en peper bestrooien en door groentesaus scheppen. Op laag vuur 8 min. stoven, mosselvlees toevoegen en gerecht nog 2 min. verwarmen. Lekker met stevige pastasoorten, zoals penne, macaroni of tagliatelle.
algemeenVoor dit gerecht zijn vrijwel alle vissoorten geschikt.