bewaar
Romig visstoofpotje
Romig visstoofpotje
bewaar

Romig visstoofpotje

20 min. bereiden
81waarderingen

Ingrediënten

200 g

scholfilet

200 g

koolvis-

1 eetlepel

boter

300 g

prei

200 g

peultjes

200 ml

witte wijn

200 ml

koksroom

2 eetlepels

kruidenmix

2 eetlepels

citroensap

1 bakje

gekookte mosselen

Aan de slag

Scholfilet in repen snijden, koolvisfilet in blokjes. In hapjespan boter smelten en prei 5 min. zachtjes bakken. Peultjes 1 min. meebakken. Wijn en koksroom toevoegen en aan de kook brengen. Kruiden, citroensap en zout en peper naar smaak toevoegen. Vis met zout en peper bestrooien en door groentesaus scheppen. Op laag vuur 8 min. stoven, mosselvlees toevoegen en gerecht nog 2 min. verwarmen. Lekker met stevige pastasoorten, zoals penne, macaroni of tagliatelle.

tip

algemeenVoor dit gerecht zijn vrijwel alle vissoorten geschikt.