bewaar
Sliptong uit Oostende
Sliptong uit Oostende
bewaar

Sliptong uit Oostende

30 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

8

sliptongetjes

150 ml

visfond

100 ml

witte wijn

½ theelepel

tijm

2

laurierblaadjes

100 ml

koksroom

75 g

gekookte mosselen

100 g

Hollandse garnalen

25 g

koude boter

2 takjes

peterselie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C. Sliptong naast elkaar in ingevette ovenschaal leggen en met zout en peper bestrooien. Visfond en wijn erover schenken, tijm en laurier toevoegen. Schaal met aluminiumfolie afdekken en vis in ca. 15 min. in oven gaar laten worden. Viskookvocht uit schaal in steelpan schenken, laurier verwijderen. Vis onder folie warmhouden. Kookvocht en koksroom op hoog vuur 1 min. inkoken. Mosselen, garnalen, boter en peterselie door saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Saus in warme sauskom bij vis serveren. Lekker met aardappelpuree en snijbonen.