bewaar
Saffraanrijst met kalfsvlees
Saffraanrijst met kalfsvlees
bewaar

Saffraanrijst met kalfsvlees

20 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 eetlepels

olijfolie

1

ui

150 g

langkorrelrijst

1 envelopje

saffraandraadjes

1 theelepel

kaneel

4

dadels

300 ml

vleesbouillon

2

kalfsschnitzels

versgemalen zwarte peper

2 eetlepels

pijnboompitten

Aan de slag

In pan met dikke bodem 1 el olie verhitten. Ui, rijst en saffraandraadjes 2-3 min. zachtjes fruiten tot rijstkorrels goudgeel glanzen. Helft van kaneel met dadels erdoor scheppen en bouillon erbij schenken. Rijst afgedekt volgens instructies op verpakking zachtjes gaarkoken. Vlees in dunne reepjes snijden en kruiden met zout, veel peper en rest van kaneel. In koekenpan 1 el olie verhitten en vlees al omscheppend 3-4 min. bakken. Pijnboompitten toevoegen en 2-3 min. meebakken tot ze goudbruin zijn. Rijst op twee borden scheppen en vlees erop scheppen. Lekker met een salade van waterkers met partjes sinaasappel.

algemeenVervang de saffraan door 1 theelepel koenjit en de dadels door gedroogde abrikozen.