Saffraanrijst met kalfsvlees

Advertentie
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 150 g langkorrelrijst
- 1 envelopje saffraandraadjes
- 1 theelepel kaneel
- 4 dadels ((zonder pit), in stukjes)
- 300 ml vleesbouillon (van tablet)
- 2 kalfsschnitzels
- versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels pijnboompitten
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In pan met dikke bodem 1 el olie verhitten. Ui, rijst en saffraandraadjes 2-3 min. zachtjes fruiten tot rijstkorrels goudgeel glanzen. Helft van kaneel met dadels erdoor scheppen en bouillon erbij schenken. Rijst afgedekt volgens instructies op verpakking zachtjes gaarkoken. Vlees in dunne reepjes snijden en kruiden met zout, veel peper en rest van kaneel. In koekenpan 1 el olie verhitten en vlees al omscheppend 3-4 min. bakken. Pijnboompitten toevoegen en 2-3 min. meebakken tot ze goudbruin zijn. Rijst op twee borden scheppen en vlees erop scheppen. Lekker met een salade van waterkers met partjes sinaasappel.
Tip:
Vervang de saffraan door 1 theelepel koenjit en de dadels door gedroogde abrikozen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 74 g
- vet 18 g