Ingrediënten
2 personen
2 eetlepels
olijfolie
1
ui
150 g
langkorrelrijst
1 envelopje
saffraandraadjes
1 theelepel
kaneel
4
dadels
300 ml
vleesbouillon
2
kalfsschnitzels
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels
pijnboompitten
Aan de slag
In pan met dikke bodem 1 el olie verhitten. Ui, rijst en saffraandraadjes 2-3 min. zachtjes fruiten tot rijstkorrels goudgeel glanzen. Helft van kaneel met dadels erdoor scheppen en bouillon erbij schenken. Rijst afgedekt volgens instructies op verpakking zachtjes gaarkoken. Vlees in dunne reepjes snijden en kruiden met zout, veel peper en rest van kaneel. In koekenpan 1 el olie verhitten en vlees al omscheppend 3-4 min. bakken. Pijnboompitten toevoegen en 2-3 min. meebakken tot ze goudbruin zijn. Rijst op twee borden scheppen en vlees erop scheppen. Lekker met een salade van waterkers met partjes sinaasappel.
Saffraanrijst met kalfsvlees

hoofdgerecht
null personen
565 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In pan met dikke bodem 1 el olie verhitten. Ui, rijst en saffraandraadjes 2-3 min. zachtjes fruiten tot rijstkorrels goudgeel glanzen. Helft van kaneel met dadels erdoor scheppen en bouillon erbij schenken. Rijst afgedekt volgens instructies op verpakking zachtjes gaarkoken. Vlees in dunne reepjes snijden en kruiden met zout, veel peper en rest van kaneel. In koekenpan 1 el olie verhitten en vlees al omscheppend 3-4 min. bakken. Pijnboompitten toevoegen en 2-3 min. meebakken tot ze goudbruin zijn. Rijst op twee borden scheppen en vlees erop scheppen. Lekker met een salade van waterkers met partjes sinaasappel.
algemeen:Vervang de saffraan door 1 theelepel koenjit en de dadels door gedroogde abrikozen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)2 eetlepels olijfolie
1 ui
150 g langkorrelrijst
1 envelopje saffraandraadjes
1 theelepel kaneel
4 dadels
300 ml vleesbouillon
2 kalfsschnitzels
0 versgemalen zwarte peper
2 eetlepels pijnboompitten