bewaar
Lichte minestronesoep
Lichte minestronesoep
bewaar

Lichte minestronesoep

30 min. bereiden
59waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1½ liter

groentebouillon van tablet

½ el

gedroogde Italiaanse kruiden

100 g

koelverse gebroken sperzieboon

200 g

verse gesneden snijbonen

250 g

cherrytomaten

50 g

farfalle

100 g

Hollandse geitenkaas

15 g

verse basilicum

1 el

olijfolie extra vierge

Aan de slag

1

Breng bouillon aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de Italiaanse kruiden, sperziebonen en snijbonen toe. Laat de soep 5 min. zachtjes koken. Halveer de tomaatjes. Roer de pasta door soep en laat 7 min. zachtjes koken.

2

Rasp de geitenkaas grof. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes. Voeg de tomaatjes en olijfolie toe en verwarm soep nog 3 min. Verdeel de soep over diepe borden of kommen. Vorm een bergje van geraspte kaas in het midden van de soep. Garneer met basilicumreepjes.

tip

serveertipLekker met Italiaanse soepstengels ('grissini') of met verse groene pesto besmeerde sneetjes ciabatta.