bewaar
Bospeen uit de oven
Bospeen uit de oven
bewaar

Bospeen uit de oven

15 min. bereiden
45 min. wachten
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bos

bospeen

25 g

boter

2 eetlepels

dille

150 ml

kippenbouillon

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 ºC. Puntje aan onderzijde en groen van bospeen snijden, maar 2 cm van groen laten zitten. Wortels onder stromend water schoonboenen (bijvoorbeeld met schoon schuursponsje). Groot stuk aluminiumfolie dubbelvouwen, vel slag draaien en nogmaals dubbelvouwen. Zijkanten twee keer omvouwen, zodat stevige, grote foliezak ontstaat. Wortels voorzichtig via opening in zak stoppen en boterblokjes en dille erbij doen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Bouillon erbij schenken en opening meteen dichtvouwen. Pakket op bakplaat leggen en in midden van oven schuiven. Worteltjes in ca. 45 min. gaar laten worden. Pakket uit oven nemen, op serveerschaal leggen en openvouwen (pas op ontsnappende hete stoom!).

algemeenDit gerecht is ook te bereiden in een ovenschaal met deksel of afgedekte schaal.