In ho­ning ge­bak­ken ap­pel met zuur­kool en een­den­borst

(68) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 68

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • appelboor

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vetlaag van eendenborst halen met een scherp mes en vlees in zeer kleine stukjes snijden (vet wordt niet gebruikt). Ui pellen en snipperen. In ovenschaal eendenborst mengen met ui, 1 liter lauwwarm water, kruidnagel, laurier, wijn en 1 tl zout. Schaal afdekken met deksel of aluminiumfolie en op rooster in midden van koude oven schuiven. Oven inschakelen op 100 °C en eendenborst in ca. 45 min. zeer langzaam gaar laten worden. Appels schillen en klokhuis eruit boren. Van appels 12 mooie plakken van 1 1/2 cm dik snijden (rest van appels wordt niet gebruikt). Pijnboompitten in grote, droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin roosteren, op bord laten afkoelen. Appelplakken in 2 koekenpannen met elk 3 el honing op laag vuur laten karameliseren (als honing te donker wordt scheutje water toevoegen). In pan zuurkool in eigen vocht met 2 el honing verwarmen, op smaak brengen met (zout en) peper. Pan uit oven nemen en vlees eruit scheppen (kookvocht wordt verder niet gebruikt). In midden van vier borden appelplak leggen. Helft van zuurkool met tang uit pan nemen en over appelplakken verdelen. Afdekken met tweede appelplak en rest van zuurkool erover verdelen. Eendenborst op zuurkool leggen en afdekken met laatste appelplakken. Gerecht met pijnboompitten bestrooien. Lekker met aardappelpuree.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.