bewaar
Kipfilet met dragonsaus
Kipfilet met dragonsaus
bewaar

Kipfilet met dragonsaus

25 min. bereiden
130waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

kipfilets

12 plakjes

gerookt ontbijtspek

2 eetlepels

olijfolie

2

sjalotten

2 theelepels

gedroogde dragon

½ blik

tomatenblokjes

125 ml

slagroom

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Kipfilets bestrooien met peper. Om elke kipfilet 3 plakjes spek wikkelen (evt. met cocktailprikkers vaststeken). In ruime koekenpan 1 el olie verhitten en hierin kipfilets voorzichtig op matig vuur ca. 15 min. rondom bakken, tot ze gaar zijn. Kipfilets uit pan nemen en in aluminiumfolie wikkelen. In pan nog 1 el olie verhitten en sjalot en dragon 2 min. al omscheppend bakken. Tomaatblokjes toevoegen en 1 min. meebakken. Slagroom erdoor roeren en op zacht vuur 1-2 min. zachtjes doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Kip met dragonsaus serveren. Lekker met gebakken aardappels.