bewaar
Kipsatés met pindasaus
Kipsatés met pindasaus
bewaar

Kipsatés met pindasaus

Zelfgemaakte saté is de absolute traktatie van de week, kijk maar naar hun reacties!

20 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

limoen

4

kipfilets

3 el

ketjap asin

1

ui

2 el

traditionele olijfolie

1 teen

knoflook

8 el

pindakaas

1 tl

gemalen gember

1 mespunt

gemalen komijn

250 ml

halfvolle melk

325 g

gele rijst

2 el

sambal oelek

Dit heb je nodig

  • satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water

  • grillpan

Zelfgemaakte saté is de absolute traktatie van de week, kijk maar naar hun reacties!

Aan de slag

1

Pers de limoen uit. Snijd de kip in blokjes. Leg de kipblokjes in een kom en roer de helft van de limoensap en 1 el ketjap erdoor. Marineer de kip 1 min. Rijg de kopblokjes aan de satéstokjes.

2

Snipper de ui. Verhit 1 el olie in een pan en fruit de ui voor 1 min. Pers de knoflook boven de pan uit en bak 30 sec. mee. Voeg de pindakaas, gemberpoeder, komijn en melk toe en blijf roeren tot er een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met de rest van de limoensap, rest van de ketjap, peper en eventueel zout. Houd de saus op een laag vuur (evt. warmhoudplaatje) warm.

3

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan. Bestrijk de kipspiesjes met de rest van de olie en bak in 5-7 min. rondom bruin. Bestrooi met peper en eventueel zout.

4

Dien de saté op met de pindasaus en gele rijst. Serveer de sambal er apart bij. Lekker met kroepoek en komkommersalade.

tip

Pindasaus maken

Instructievideo - 00:51 min.