bewaar
Perzische rijst met linzen
Perzische rijst met linzen
bewaar

Perzische rijst met linzen

20 min. bereiden
94waarderingen

Ingrediënten

8 personen

250 g

basmatirijst

1

kaneelstokje

1 theelepel

gemalen kurkuma (koenjit)

zout

3 eetlepels

boter

½ zakje

amandelschaafsel

100 g

rozijnen

1 blikje

linzen

2 theelepels

gedroogde dille

Aan de slag

In pan rijst met 4 1/2 dl water, kaneelstokje, kurkuma en zout in ca. 15 minuten zachtjes gaarkoken. In koekenpan boter smelten. Amandelen met rozijnen al omscheppend zachtjes iets bruin bakken. Linzen en dille door rijst scheppen en alles nog ca. 2 minuten doorwarmen. Rijst in schaal scheppen, kaneelstokje verwijderen. Rozijnen en amandelen met boter erover scheppen. Lekker met yoghurt-muntsaus.

algemeenYoghurt-muntsaus maak je van romige Griekse yoghurt. Roer in een schaaltje 150 g Griekse yoghurt met 2 eetlepels fijngehakte verse muntblaadjes en een mespunt gemalen komijn tot een sausje. Voeg zout en peper naar smaak toe.