bewaar
Rijstcrackers met teriyakikip
Rijstcrackers met teriyakikip
bewaar

Rijstcrackers met teriyakikip

20 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

½ dl

teriyaki marinade

1 teentje

knoflook

1 theelepel

vloeibare honing

1 eetlepel

(arachide)olie

125 g

kipfilet

16

rijstcrackers

1 bakje

tuinkers

Aan de slag

In kommetje teriyakimarinade mengen met knoflook en honing. In pan olie verwarmen, kip erin leggen en marinade erover schenken. Kip afgedekt in ca. 10 minuten gaar smoren, regelmatig keren. Kip in marinade laten afkoelen. Filets met twee vorken in stukjes scheuren. Stukjes door marinade wentelen. Reepjes kip over rijstcrackers verdelen. Garneren met kleine toefjes tuinkers. Direct serveren.

tip

algemeenAndere witte plakjes: Vervang de rijstcrackers eens door dunne plakjes rettich. Laat de plakjes rettich wel goed op keukenpapier uitlekken.