bewaar
Romige garnalensoep
Romige garnalensoep
bewaar

Romige garnalensoep

25 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 stengels

bleekselderij

½

winterpeen

2 eetlepels

boter

3 eetlepels

medium dry sherry

500 ml

visbouillon

2 bakjes

roze garnalen

1 pakje

soja cuisine

1

bosuitje

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Bleekselderij schoonmaken en in stukjes snijden. Peen schrappen en in stukjes snijden. In soeppan boter verhitten. Bleekselderij en wortel 5 min. zacht bakken. Sherry en 200 ml bouillon erbij schenken en groente in 5 min. gaarkoken. Eenderde van garnalen door groente scheppen. Geheel met staafmixer pureren, rest van bouillon erbij schenken en soep aan de kook brengen. Soja cuisine erdoor roeren en soep nog even verwarmen. Bosuitje in smalle reepjes snijden en door rest van garnalen mengen. Soep met zout en peper op smaak brengen en over vier borden verdelen. Garnalenmengsel in midden van borden soep scheppen.