bewaar
Bladerdeegtaart
Bladerdeegtaart
bewaar

Bladerdeegtaart

25 min. bereiden
45 min. wachten
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes

roomboterbladerdeeg

2

stevige appels

1

stevige handpeer

2 el

citroensap

125 g

gedroogde vijgen

3 el

suiker

2 el

custardpoeder

2 tl

kaneel

1 tl

gemalen kardemom

½ zakje

verse cranberry's

50 g

rozijnen

3 el

melk

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede), ingevet

  • appelboor

Aan de slag

1

Bladerdeeg laten ontdooien. Met appelboor klokhuis uit appels en peer steken, fruit schillen. Appels en peer elk in 8 partjes snijden, partjes halveren en met citroensap besprenkelen. Vijgen in stukjes snijden, stugge steeltjes verwijderen. In kom suiker, custardpoeder, kaneel en kardemom mengen. Cranberry's, rozijnen, vijgen, peer en appel erdoor scheppen. Fruitmengsel over bodem van taartvorm verdelen. Plakjes bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak op elkaar leggen en uitrollen tot een ronde lap van 26 cm. Rand van taartvorm met water nat maken en deeglap over fruit leggen. Deeg met duim en wijsvinger tot schulprand op rand van vorm vastdrukken. Met appelboor in midden gaatje in deeg maken. Eventueel garneren met blaadjes, gemaakt uit restjes deeg.

2

Oven voorverwarmen op 200 °C. Van aluminiumfolie klein rolletje maken en dat als 'schoorsteentje' in gaatje van deeg steken. Zo kan waterdamp tijdens bakken ontsnappen. De pie bestrijken met melk en in oven in ca. 40-50 min. goudbruin en gaar bakken. Warm serveren, bijvoorbeeld met slagroomijs of losgeklopte crème fraîche.

tip

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.