bewaar
Crème brûlée met koffie en kardemom
Crème brûlée met koffie en kardemom
bewaar

Crème brûlée met koffie en kardemom

Crème brûlée meets herfst: we geven 'm wat extra's door koffie en kardemom toe te voegen.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
3 uur 30 min. wachten
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 ml

espresso

6

middelgrote eieren

60 g

fijne kristalsuiker

1 tl

gemalen kardemom

250 ml

verse slagroom

100 ml

volle melk

50 g

rietsuiker

Dit heb je nodig

  • ovenvaste schaaltjes (Ø 10 cm)

  • ovenschaal of braadslee

  • vershoudfolie

Crème brûlée meets herfst: we geven 'm wat extra's door koffie en kardemom toe te voegen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 150 °C. Zet de espresso en laat afkoelen. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Klop de eidooiers los met de kristalsuiker en kardemom. Roer de afgekoelde koffie, slagroom en melk erdoor. Zet de ovenschaaltjes in de braadslede en schenk het mengsel voorzichtig in de schaaltjes.

2

Zet de braadslede in de voorverwarmde oven en schenk er dan kokend water in tot ¼ onder de rand van de schaaltjes. Laat de crème in ca. 45 min. stollen (au bain-marie).

3

Neem, als de crème gestold is, de braadslede voorzichtig uit de oven. Neem de schaaltjes uit de braadslede en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 3 uur in de koelkast.

4

Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand. Neem de crème uit de koelkast en bestrooi met de rietsuiker. Zet de schaaltjes boven in de oven onder de grill en laat in ca. 5 min. karamelliseren. Serveer direct.