Crè­me brûlée met kof­fie en kar­de­mom

Crème brûlée meets herfst: we geven 'm wat extra's door koffie en kardemom toe te voegen.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 440 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 3 u. 30 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(46) waardeer
frans nagerecht Crème brûlée meets herfst: we geven 'm wat extra's door koffie en kardemom toe te voegen. 4 personen
3 46

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 ovenvaste schaaltjes (Ø 10 cm)
  • ovenschaal of braadslee
  • vershoudfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Zet de espresso en laat afkoelen. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Klop de eidooiers los met de kristalsuiker en kardemom. Roer de afgekoelde koffie, slagroom en melk erdoor. Zet de ovenschaaltjes in de braadslede en schenk het mengsel voorzichtig in de schaaltjes.
  2. Zet de braadslede in de voorverwarmde oven en schenk er dan kokend water in tot ¼ onder de rand van de schaaltjes. Laat de crème in ca. 45 min. stollen (au bain-marie).
  3. Neem, als de crème gestold is, de braadslede voorzichtig uit de oven. Neem de schaaltjes uit de braadslede en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 3 uur in de koelkast.
  4. Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand. Neem de crème uit de koelkast en bestrooi met de rietsuiker. Zet de schaaltjes boven in de oven onder de grill en laat in ca. 5 min. karamelliseren. Serveer direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 160 mg
Tags
Ook te zien in

Crème brûlée met koffie en kardemom

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Crè­me brûlée met kof­fie en kar­de­mom

1
1
  • 100 ml espresso

Verwarm de oven voor op 150 °C. Zet de espresso en laat afkoelen.

2
2
  • 6 middelgrote eieren
  • 60 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl gemalen kardemom

Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Klop de eidooiers los met de kristalsuiker en kardemom.

3
3
  • 250 ml verse slagroom
  • 100 ml volle melk

Roer de afgekoelde koffie, slagroom en melk erdoor. Zet de ovenschaaltjes in de braadslede en schenk het mengsel voorzichtig in de schaaltjes.

4
4

Zet de braadslede in de voorverwarmde oven en schenk er dan kokend water in tot ¼ onder de rand van de schaaltjes.

5
5

Laat de crème in ca. 45 min. stollen (au bain-marie).

6
6

Neem, als de crème gestold is, de braadslede voorzichtig uit de oven.

7
7

Neem de schaaltjes uit de braadslede en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 3 uur in de koelkast.

8
8

Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand.

9
9
  • 50 g rietsuiker

Neem de crème uit de koelkast en bestrooi met de rietsuiker.

10
10

Zet de schaaltjes boven in de oven onder de grill en laat in ca. 5 min. karamelliseren. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.