Yog­hurt­ba­va­rois met bos­vruch­ten­saus

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 310 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(122) waardeer
frans nagerecht 4 personen
3 122

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • fijne zeef

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het fruit in ca. 3 uur ontdooien. Gelatine 5 min. weken in koud water. (In magnetron) melk verwarmen en gelatine erin oplossen. Melk iets laten afkoelen. Yoghurt in kom schenken en melk-gelatinemengsel erdoor kloppen. In andere kom slagroom met 3/5 suiker lobbig kloppen. Slagroom voorzichtig door yoghurtmassa scheppen. Mengsel over 4 mooie glazen coupes of schaaltjes verdelen. Afdekken met plasticfolie en bavarois in koelkast in 2-3 uur laten opstijven.
  2. Merendeel van het fruit met de rest van de suiker en citroensap pureren in keukenmachine of met staafmixer. Fruitpuree met bolle kant van (jus)lepel door zeef wrijven, zodat pitjes achterblijven. Saus mengen met achtergehouden vruchten en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Bavarois en saus uit koelkast nemen. Vruchtensaus over bavarois schenken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Yoghurtbavarois met bosvruchtensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Yog­hurt­ba­va­rois met bos­vruch­ten­saus

1
1
  • 250 g doosjevol blauwe bessen en frambozen
  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 4 el volle melk

Laat het fruit in ca. 3 uur ontdooien. Gelatine 5 min. weken in koud water. (In magnetron) melk verwarmen en gelatine erin oplossen.

2
2
  • 250 ml volle yoghurt

Melk iets laten afkoelen. Yoghurt in kom schenken en melk-gelatinemengsel erdoor kloppen.

3
3
  • 125 ml verse slagroom
  • 75 g fijne kristalsuiker

In andere kom slagroom met 3/5 suiker lobbig kloppen. Slagroom voorzichtig door yoghurtmassa scheppen.

4
4

Mengsel over 4 mooie glazen coupes of schaaltjes verdelen. Afdekken met plasticfolie en bavarois in koelkast in 2-3 uur laten opstijven.

5
5
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 2 el citroensap

Merendeel van het fruit met de rest van de suiker en citroensap pureren in keukenmachine of met staafmixer.

6
6

Fruitpuree met bolle kant van (jus)lepel door zeef wrijven, zodat pitjes achterblijven.

7
7

Saus mengen met achtergehouden vruchten en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

8
8

Bavarois en saus uit koelkast nemen. Vruchtensaus over bavarois schenken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.