
Ingrediënten
250 g
diepvries doosjevol blauwe bes-framboos
3 blaadjes
witte gelatine
4 el
volle melk
250 ml
volle yoghurt
125 ml
verse slagroom
125 g
fijne kristalsuiker
2 el
citroensap
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
fijne zeef
Aan de slag
Laat het fruit in ca. 3 uur ontdooien. Gelatine 5 min. weken in koud water. (In magnetron) melk verwarmen en gelatine erin oplossen. Melk iets laten afkoelen. Yoghurt in kom schenken en melk-gelatinemengsel erdoor kloppen. In andere kom slagroom met 3/5 suiker lobbig kloppen. Slagroom voorzichtig door yoghurtmassa scheppen. Mengsel over 4 mooie glazen coupes of schaaltjes verdelen. Afdekken met plasticfolie en bavarois in koelkast in 2-3 uur laten opstijven.
Merendeel van het fruit met de rest van de suiker en citroensap pureren in keukenmachine of met staafmixer. Fruitpuree met bolle kant van (jus)lepel door zeef wrijven, zodat pitjes achterblijven. Saus mengen met achtergehouden vruchten en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Bavarois en saus uit koelkast nemen. Vruchtensaus over bavarois schenken.