bewaar
Yoghurtbavarois met bosvruchtensaus
Yoghurtbavarois met bosvruchtensaus
bewaar

Yoghurtbavarois met bosvruchtensaus

25 min. bereiden
3 uur wachten
123waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

diepvries doosjevol blauwe bes-framboos

3 blaadjes

witte gelatine

4 el

volle melk

250 ml

volle yoghurt

125 ml

verse slagroom

125 g

fijne kristalsuiker

2 el

citroensap

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

  • fijne zeef

Aan de slag

1

Laat het fruit in ca. 3 uur ontdooien. Gelatine 5 min. weken in koud water. (In magnetron) melk verwarmen en gelatine erin oplossen. Melk iets laten afkoelen. Yoghurt in kom schenken en melk-gelatinemengsel erdoor kloppen. In andere kom slagroom met 3/5 suiker lobbig kloppen. Slagroom voorzichtig door yoghurtmassa scheppen. Mengsel over 4 mooie glazen coupes of schaaltjes verdelen. Afdekken met plasticfolie en bavarois in koelkast in 2-3 uur laten opstijven.

2

Merendeel van het fruit met de rest van de suiker en citroensap pureren in keukenmachine of met staafmixer. Fruitpuree met bolle kant van (jus)lepel door zeef wrijven, zodat pitjes achterblijven. Saus mengen met achtergehouden vruchten en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Bavarois en saus uit koelkast nemen. Vruchtensaus over bavarois schenken.