bewaar
Roomyoghurt met bosvruchten
Roomyoghurt met bosvruchten
bewaar

Roomyoghurt met bosvruchten

Zelf nieuwe yoghurt maken van oude yoghurt. Het kost even tijd, maar het resultaat is het wachten meer dan waard!

15 min. bereiden
8 uur wachten
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ liter

volle melk

250 ml

verse slagroom

1 el

milde yoghurt

250 g

diepvries blauwe bes en framboos

40 g

blanke amandelen

4 el

vloeibare honing

Dit heb je nodig

  • vleesthermometer

Zelf nieuwe yoghurt maken van oude yoghurt. Het kost even tijd, maar het resultaat is het wachten meer dan waard!

Aan de slag

1

Doe de melk en slagroom in een pan en verwarm op laag vuur tot 40 °C. Houd de temperatuur nauwkeurig in de gaten met de thermometer. Neem van het vuur als de juiste temperatuur is bereikt en roer de yoghurt erdoor.

2

Verpak de pan met de deksel erop in een (oud) dekbed of slaapzak en laat 8 uur staan. Het mengsel zal dan langzaam afkoelen, waardoor de bacteriën de tijd krijgen om de melk en slagroom te fermenteren en om te zetten in yoghurt.

3

Laat het fruit ontdooien. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Meng de honing door de yoghurt en verdeel over 4 kommen. Schep er de bessen, frambozen en amandelen op.

bereidingstipVind je de yoghurt na 8 uur nog niet dik genoeg? Verhit hem opnieuw tot 40 °C en pak hem nog enkele uren in een dekbed of slaapzak in. De yoghurt wordt niet dikker dan volle yoghurt uit een pak. Wil je hem nog dikker, bijvoorbeeld om tzatziki mee te maken? Doe hem in een schone theedoek in een zeef boven een kom, zodat het vocht eruit kan lekken (hangop).

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.