Ingrediënten
4 personen
4 rijpe
perziken
125 g
frambozen
4
eieren
4 el
suiker
100 ml
Marsala
Aan de slag
Perziken en frambozen over vier mooie coupes verdelen. In pan ruim water aan de kook brengen. In metalen kom eierdooiers met suiker dik en schuimig kloppen. Kom in pan met kokend water hangen en al kloppend met handmixer geleidelijk marsala erbij schenken. Ca. 5 min. blijven kloppen tot luchtige crèmekleurige massa ontstaat die aan garde blijft hangen. Zabaglione over fruit scheppen en direct serveren.
Fruitsalade met zabaglionesaus

nagerecht
4 personen
200 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Perziken en frambozen over vier mooie coupes verdelen. In pan ruim water aan de kook brengen. In metalen kom eierdooiers met suiker dik en schuimig kloppen. Kom in pan met kokend water hangen en al kloppend met handmixer geleidelijk marsala erbij schenken. Ca. 5 min. blijven kloppen tot luchtige crèmekleurige massa ontstaat die aan garde blijft hangen. Zabaglione over fruit scheppen en direct serveren.
algemeen:Een zabaglione is een gebonden schuimige eiersaus van Italiaanse oorsprong. De marsala in deze zabaglione kan vervangen worden door cream sherry of zoete witte wijn.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 rijpe perziken
125 g frambozen
4 eieren
4 el suiker
100 ml Marsala