bewaar
Taart van romige mousse en mango
Taart van romige mousse en mango
bewaar

Taart van romige mousse en mango

25 min. bereiden
3 uur wachten
30waarderingen

    Ingrediënten

    8 porties

    5 blaadjes

    witte gelatine

    250 ml

    gekoeld mangosap

    4 eetlepels

    sinaasappellikeur

    ½ pak

    bastognekoeken

    40 g

    roomboter

    250 ml

    slagroom

    6 eetlepels

    poedersuiker

    1

    mango

    3 eetlepels

    (extra) pure hagelslag

    Dit heb je nodig

    • keukenmachine

    • lage taartvorm doorsnede ca. 20 cm

    Aan de slag

    In kom met koud water gelatine 5 min. water weken. In steelpan 50 ml mangosap aan de kook brengen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen. In kom rest van mangosap, 2 el likeur en gelatinemengsel door elkaar roeren. Ca. 15 min. laten afkoelen tot mengsel geleiachtig wordt. Intussen in keukenmachine bastognekoeken fijn verkruimelen en boter erdoor mengen. Mengsel over bodem van ingevette vorm verdelen. Met bolle kant van lepel goed aandrukken. In andere kom slagroom met poedersuiker stijf kloppen en door mangosapmengsel spatelen. Mangomousse over taartbodem verdelen. Taart in koelkast ca. 3 uur laten opstijven. Mango schillen, vruchtvlees in plakken van pit snijden en in stukjes snijden. In kom mango en rest van likeur door elkaar scheppen en tot gebruik laten staan. Voor serveren mango over taart verdelen en garneren met hagelslag.

    tip

    algemeenEen heerlijke taart om op te variëren. De mousse heeft een licht tropische smaak en combineert goed met allerlei soorten tropisch fruit. Ook heerlijk zijn blokjes kiwi of ananas. Of maak een fruitsalade van verschillende soorten tropisch fruit.