bewaar
Kruidige worteltaart met roomkaasglazuur
Kruidige worteltaart met roomkaasglazuur
bewaar

Kruidige worteltaart met roomkaasglazuur

20 min. bereiden
1 uur 15 min. oventijd
697waarderingen

Ingrediënten

10 porties

150 g

ongebrande walnoten

100 g

ongezouten roomboter

200 ml

milde olijfolie

300 g

witte basterdsuiker

4

middelgrote eieren

300 g

peen julienne

250 g

zelfrijzend bakmeel

2 el

koekkruiden

250 g

verse roomkaas

100 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • springvorm (Ø 25 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 150 °C. Hak ⅔ van de walnoten (in de keukenmachine) in kleine stukjes en rooster in een droge koekenpan goudbruin. Smelt in een pan de boter. Klop in een kom de gesmolten boter, olie en ⅚ van de suiker tot een romig mengsel.

2

Splits de eieren en klop de eierdooiers erdoor en schep de wortel, zelfrijzend bakmeel, koekkruiden en gemalen walnoten erdoor. Klop in een kom de eiwitten stijf en spatel door het beslag.

3

Vet de springvorm in en bestuif met bakmeel. Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in de oven ca. 45 min. Schakel de oven in op 175 °C en bak de taart in ca. 30 min. gaar en lichtbruin (dek de taart af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt).

4

Klop ondertussen de roomkaas, de rest van de suiker en slagroom goed door elkaar tot een romig mengsel. Neem de taart uit de oven en laat afkoelen. Bestrijk de afgekoelde taart dik met het roomkaasmengsel. Garneer met de rest van de walnoten.

tip

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.