Krui­di­ge wor­tel­taart met room­kaas­gla­zuur

  • gebak
  • 10 stuks
  • 730 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. oventijd
(676) waardeer
gebak 10 stuks
3 676

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • springvorm (Ø 25 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Hak ⅔ van de walnoten (in de keukenmachine) in kleine stukjes en rooster in een droge koekenpan goudbruin. Smelt in een pan de boter. Klop in een kom de gesmolten boter, olie en ⅚ van de suiker tot een romig mengsel.
  2. Splits de eieren en klop de eierdooiers erdoor en schep de wortel, zelfrijzend bakmeel, koekkruiden en gemalen walnoten erdoor. Klop in een kom de eiwitten stijf en spatel door het beslag.
  3. Vet de springvorm in en bestuif met bakmeel. Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in de oven ca. 45 min. Schakel de oven in op 175 °C en bak de taart in ca. 30 min. gaar en lichtbruin (dek de taart af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt).
  4. Klop ondertussen de roomkaas, de rest van de suiker en slagroom goed door elkaar tot een romig mengsel. Neem de taart uit de oven en laat afkoelen. Bestrijk de afgekoelde taart dik met het roomkaasmengsel. Garneer met de rest van de walnoten.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Kruidige worteltaart met roomkaasglazuur

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge wor­tel­taart met room­kaas­gla­zuur

1
1

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2
2
  • 100 g ongebrande walnoten

Hak de walnoten (in de keukenmachine) in kleine stukjes en rooster in een droge koekenpan goudbruin.

3
3
  • 100 g roomboter
  • 200 ml milde olijfolie
  • 250 g witte basterdsuiker

Smelt in een pan de boter. Klop in een kom de gesmolten boter, olie en de suiker tot een romig mengsel.

4
4
  • 4 middelgrote eieren
  • 300 g peen julienne
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 el koekkruiden

Splits de eieren en klop de eierdooiers erdoor en schep de wortel, zelfrijzend bakmeel, koekkruiden en gemalen walnoten erdoor.

5
5
  • 2 g roomboter
  • 10 g zelfrijzend bakmeel

Klop in een kom de eiwitten stijf en spatel door het beslag. Vet de springvorm in en bestuif met bakmeel.

6
6

Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in de oven ca. 45 min.

7
7

Schakel de oven in op 175 °C en bak de taart in ca. 30 min. gaar en lichtbruin (dek de taart af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt).

8
8
  • 250 g verse roomkaas
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 100 ml verse slagroom

Klop ondertussen de roomkaas, suiker en slagroom goed door elkaar tot een romig mengsel. Neem de taart uit de oven en laat afkoelen.

9
9
  • 50 g ongebrande walnoten

Bestrijk de afgekoelde taart dik met het roomkaasmengsel. Garneer met de walnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.