Marsepeinlolly's
140 kcal
45 min. bereiden, 15 min. wachten
Ingrediënten
Aantal porties
3 zakjes
150 g
2 el
3 el
200 g
Dit heb je nodig
keukenmachine
20 satéstokjes
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2004 nr. 14 - 't heerlijk avondje
Maal de amandelen in de keukenmachine heel fijn. Voeg de poedersuiker, cacao en 2 el sinaasappelsap toe en meng tot een soepele massa. Voeg eventueel extra sinaasappelsap toe. Kneed het marsepein met de hand door en vorm een bal. Verpak in vershoudfolie en laat 2-3 dagen rusten in de koelkast. Draai van de marsepein 20 balletjes ter grootte van een flinke knikker. Breng in een grote pan een laag water aan de kook. Zet het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Hang er een kleinere pan in. De bodems mogen elkaar niet raken. Breek de reep chocolade in kleine stukjes en doe die in de kleine pan. Roer tot alle chocolade is gesmolten. Steek de balletjes marsepein aan satéstokjes en doop snel in de gesmolten chocolade. Schep de chocolade met een lepel over de onbedekte plekken marsepein. Zet de satéstokjes schuin in een wijd glas, zodat de balletjes elkaar niet raken. Laat de chocolade minstens een kwartier in de koelkast hard worden.
- algemeenGeen tijd om zelf marsepein te maken? Het kan ook met marsepeinaardappeltjes. Steek de balletjes marsepein aan de satéstokjes en volgt de rest van het recept.
- algemeenLust u geen pure chocolade? Doop de marsepeinlolly's dan in gesmolten melkchocolade. Of in witte chocolade, net wat u het lekkerst vindt. Zodra de chocolade hard is, kunt u de marsepeinlolly's leuk verpakken in glimmend pakpapier of doorzichtig cellofaan. Als u ze niet meteen opeet, kunt u de lolly's nog wel een week bewaren in de koelkast. Maar dan mag er geen vocht bijkomen, dus leg ze in een plastic doosje met een deksel.
Marsepein maken
Instructievideo - 01:41 min.
Marsepeinlolly's

20 porties
140 kcal
45 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Maal de amandelen in de keukenmachine heel fijn. Voeg de poedersuiker, cacao en 2 el sinaasappelsap toe en meng tot een soepele massa. Voeg eventueel extra sinaasappelsap toe. Kneed het marsepein met de hand door en vorm een bal. Verpak in vershoudfolie en laat 2-3 dagen rusten in de koelkast. Draai van de marsepein 20 balletjes ter grootte van een flinke knikker. Breng in een grote pan een laag water aan de kook. Zet het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Hang er een kleinere pan in. De bodems mogen elkaar niet raken. Breek de reep chocolade in kleine stukjes en doe die in de kleine pan. Roer tot alle chocolade is gesmolten. Steek de balletjes marsepein aan satéstokjes en doop snel in de gesmolten chocolade. Schep de chocolade met een lepel over de onbedekte plekken marsepein. Zet de satéstokjes schuin in een wijd glas, zodat de balletjes elkaar niet raken. Laat de chocolade minstens een kwartier in de koelkast hard worden.
algemeen:Geen tijd om zelf marsepein te maken? Het kan ook met marsepeinaardappeltjes. Steek de balletjes marsepein aan de satéstokjes en volgt de rest van het recept.
algemeen:Lust u geen pure chocolade? Doop de marsepeinlolly's dan in gesmolten melkchocolade. Of in witte chocolade, net wat u het lekkerst vindt. Zodra de chocolade hard is, kunt u de marsepeinlolly's leuk verpakken in glimmend pakpapier of doorzichtig cellofaan. Als u ze niet meteen opeet, kunt u de lolly's nog wel een week bewaren in de koelkast. Maar dan mag er geen vocht bijkomen, dus leg ze in een plastic doosje met een deksel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 20 porties)
3 zakjes gepelde amandelen
150 g poedersuiker
2 el cacaopoeder
3 el sinaasappelsap
200 g pure chocolade
Dit heb je nodig
keukenmachine
20 satéstokjes




