Gemarineerde tonijnsteaks

Advertentie
Ingrediënten
- 4 tonijnsteaks (a ca. 120 g)
- 4 eetlepels teriyaki marinade (fles a 250 ml)
- 2 sinaasappels
- 1 zak panklare spinazie (300 g)
- 1 bakje wortelrauwkost (150 g)
- 2 eetlepels sesamzaadjes (zakje a 125 g)
- 3 eetlepels sesamolie
- 1 zak mihoen (250 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tonijnsteaks met marinade insmeren en afgedekt minimaal 10 min laten intrekken. Halve sinaasappel uitpersen. Rest van sinaasappels tot op witte vlies dikschillen. Vruchtvlees in stukken snijden. Spinazie met wortelrauwkost, sinaasappelstukjes en sesamzaadjes mengen. Dressing van olie, sinaasappelsap, en zout en peper naar smaak roeren. Mihoen volgens gebruiksaanwijzing bereiden. In (grill)pan olie verhitten. Tonijnsteaks in 4 min. van buiten bruin en van binnen rosé bakken. Tonijn met peper bestrooien. Dressing met salade mengen. Salade over vier borden verdelen. Mihoen op salade scheppen. Tonijn op mihoennestjes leggen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 510 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 56 g
- vet 14 g