bewaar
Pompoensoep met appel
Pompoensoep met appel
bewaar

Pompoensoep met appel

1 uur bereiden
852waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 sneetjes

oud witbrood

500 ml

water

1

verse pompoen

1

ui

3

Granny Smith appels

2 tl

gedroogde rozemarijn

750 ml

kruidenbouillon van tablet

1

afbakstokbrood

125 ml

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Snijd het brood in blokjes en leg in een kom. Giet het hete water erover en laat weken. Snijd de pompoen met een scherp mes in parten. Verwijder de pitten en draden en schil de stukken pompoen. Snijd het pompoenvruchtvlees in blokjes.

2

Knijp het water uit het brood. Snijd de ui grof. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukken. Breng in een soeppan het brood, de pompoen, ui, appel en rozemarijn met de bouillon aan de kook. Kook de soep afgedekt 40 min. zachtjes.

3

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verwarm het stokbrood ca. 5 min. Pureer de soep met een staafmixer. Roer de crème fraîche door de soep en breng pittig op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over borden en serveer met het stokbrood.

variatietipPompoensoep met geitenkaas: fruit een gesnipperde ui met wat fijngesnipperde knoflook in ruim olijfolie goudbruin. Voeg de pompoenstukken toe en bak al omscheppend mee. Roer er een beetje tomatenpuree door en schenk er 1 l kippenbouillon bij. Breng de soep met een stuk schoongeborstelde limoen en een schep honing aan de kook en laat de soep geruime tijd zachtjes doorkoken. Verwijder het stuk limoen en pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng pittig op smaak met cayennepeper en eventueel zout. Verbrokkel of rasp een stuk zachte geitenkaas en snijd verse koriander grof. Serveer de soep met geitenkaas en koriander.