bewaar
Kipsalade met croutons
Kipsalade met croutons
bewaar

Kipsalade met croutons

30 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

1

kippenbouillontablet

400 g

kipfilet

4 sneetjes

oud witbrood

1

rode paprika

1 schaaltje

mosterdkaas

2

sinaasappels

2 zakken

veldsla

6 eetlepels

Thousand Island dressing

Aan de slag

In hapjespan 500 ml water met verkruimeld bouillontablet aan de kook brengen. Pan op zeer laag vuur zetten, kipfilet erin leggen en in 12-14 min. gaar laten worden (als kip niet volledig onder bouillon staat, halverwege keren). Intussen in droge koekenpan blokjes brood op matig vuur in 5 min. rondom bruinbakken. Paprika en kaas in smalle reepjes snijden. Sinaasappels dik schillen, partjes halveren. Kip uit bouillon nemen, iets laten afkoelen en in stukjes snijden. Worteltjes van veldsla verwijderen en sla in schaal mengen met kip, sinaasappel, paprika- en kaasreepjes. Salade omscheppen met dressing en over vier diepe borden verdelen. Croutons erover strooien.

tip

algemeenprijs per persoon 2.50 (in september 2004)