bewaar
Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
bewaar

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel

20 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 eetlepels

(olijf)olie

400 g

kalkoenfilet

1 kleine

broccoli

2

sinaasappels

2 eetlepels

azijn

2 theelepels

grove mosterd

1 zak

panklare spinazie

1 blik

linzen

Aan de slag

In koekenpan 2 el olie verhitten en kalkoenrepen in 5-6 min. rondom bruin en gaar bakken. Vlees op bord scheppen, met zout en peper bestrooien. Broccoli in weinig water met wat zout in 4-5 min. beetgaar koken. Sinaasappels dik schillen (tot op vruchtvlees) en in plakken snijden. In schaal rest van olie met azijn en mosterd tot dressing kloppen, op smaak brengen met zout en peper. Spinazie en linzen met dressing mengen en op grote schaal leggen. Broccoli, sinaasappel en kalkoenrepen erover verdelen.

algemeenprijs per persoon 2.20 (in augustus 2004)