bewaar
Dubbelgevouwen pizza met salami en kaas
Dubbelgevouwen pizza met salami en kaas
bewaar

Dubbelgevouwen pizza met salami en kaas

55 min. bereiden
108waarderingen

Ingrediënten

1 pak

witbroodmix

4 eetlepels

olijfolie

1 zak

Italiaanse groentemix

1 blik

tomatenblokjes

1 eetlepel

gedroogde Italiaanse keukenkruiden

125 g

salami

150 g

geraspte belegen kaas

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Broodmix met 300 ml handwarm water en 2 el olie tot soepel deeg kneden. Deeg 15 min. laten rijzen. In wok 2 el olie verhitten en groentemix in 4 min. beetgaar bakken. In kom tomatenblokjes met vork fijnprakken, kruiden erdoor roeren en saus pittig op smaak brengen met zout en peper. Deeg in 4 gelijke stukken verdelen en doorkneden. Elk stuk deeg op met bloem bestoven werkvlak dun uitrollen tot ronde lap. Deeg dun bestrijken met tomatensaus, buitenste rand vrij laten. Onderste helft van pizza's beleggen met salami, groentemix en kaas. Deegrand met water natmaken, bovenste deeghelft over vulling klappen en randen stevig aandrukken. Pizza's op bakplaat leggen en in midden van oven in ca. 20 min. bruin en gaar bakken.

tip

algemeenprijs per persoon 2.00 (in juni 2004)

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.