
Ingrediënten
1 pak
witbroodmix
4 eetlepels
olijfolie
1 zak
Italiaanse groentemix
1 blik
tomatenblokjes
1 eetlepel
gedroogde Italiaanse keukenkruiden
125 g
salami
150 g
geraspte belegen kaas
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Broodmix met 300 ml handwarm water en 2 el olie tot soepel deeg kneden. Deeg 15 min. laten rijzen. In wok 2 el olie verhitten en groentemix in 4 min. beetgaar bakken. In kom tomatenblokjes met vork fijnprakken, kruiden erdoor roeren en saus pittig op smaak brengen met zout en peper. Deeg in 4 gelijke stukken verdelen en doorkneden. Elk stuk deeg op met bloem bestoven werkvlak dun uitrollen tot ronde lap. Deeg dun bestrijken met tomatensaus, buitenste rand vrij laten. Onderste helft van pizza's beleggen met salami, groentemix en kaas. Deegrand met water natmaken, bovenste deeghelft over vulling klappen en randen stevig aandrukken. Pizza's op bakplaat leggen en in midden van oven in ca. 20 min. bruin en gaar bakken.
algemeenprijs per persoon 2.00 (in juni 2004)
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.