bewaar
Zalmsalade met croutons
Zalmsalade met croutons
bewaar

Zalmsalade met croutons

15 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

1

voorgebakken meergranenpistoletje

2

tomaten

1 kleine

rode ui

3 el

olijfolie

1 blikje

rode zalm

1 el

citroensap

1 zakje

eikenbladslamelange

Aan de slag

Pistoletje en tomaat in blokjes snijden. Ui pellen, halveren en in dunne plakjes snijden. In koekenpan met antiaanbaklaag 2 el olie verhitten en broodblokjes hierin rondom bruinbakken. Intussen zalm afgieten, van graatjes en velletjes ontdoen en in schaal met vork losmaken. Rest van olie, citroensap, tomaatblokjes en ui door zalm scheppen, op smaak brengen met zout en peper. Slamelange in diep bord leggen en zalmmengsel erop scheppen. Warme broodblokjes (croutons) erover strooien.