bewaar
Bladerdeeghapjes met kip
Bladerdeeghapjes met kip
bewaar

Bladerdeeghapjes met kip

Een rijk gerecht met kip, geitenkaas én bacon in knapperig bladerdeeg.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
217waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 plakjes

diepvries bladerdeeg

8 plakjes

bacon

150 g

zachte geitenkaas

2 tenen

knoflook

450 g

kipfilet

2 el

traditionele olijfolie

½ stuk

krop ijsbergsla

6 el

dressing balsamico

250 g

cherrytomaten

Een rijk gerecht met kip, geitenkaas én bacon in knapperig bladerdeeg.

Aan de slag

1

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de bacon op laag vuur uit.

2

Verdeel de geitenkaas in stukjes. Pers de knoflook erboven uit. Breng goed op smaak met peper en zout. Verdeel kipfilet in stukken (per persoon 1 stuk). Schep de bacon uit de pan en braad de kipfilets in het achtergebleven vet 5 min. rondom.

3

Vet de bakplaat in. Leg op de bakplaat de helft van de deegplakjes. Verdeel de bacon en de kipfilet over het deeg. Leg het kaasmengsel erop. Dek af met de rest van het deeg en druk de randen stevig aan met een vork. Bak de pakketjes in de oven in 20-25 min. bruin en gaar.

4

Snijd de sla in repen en meng met de dressing. Halveer de cherrytomaatjes en leg ze op de sla. Serveer de kippakketjes met de sla.

tip

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.