Bladerdeeghapjes met kip
Een rijk gerecht met kip, geitenkaas én bacon in knapperig bladerdeeg.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 8 plakjes diepvries bladerdeeg
- 8 plakjes bacon
- 150 g zachte geitenkaas
- 2 tenen knoflook
- 450 g kipfilet
- 2 el traditionele olijfolie
- ½ stuk krop ijsbergsla
- 6 el dressing balsamico
- 250 g cherrytomaten
Advertentie
Bereiden
- Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de bacon op laag vuur uit.
- Verdeel de geitenkaas in stukjes. Pers de knoflook erboven uit. Breng goed op smaak met peper en zout. Verdeel kipfilet in stukken (per persoon 1 stuk). Schep de bacon uit de pan en braad de kipfilets in het achtergebleven vet 5 min. rondom.
- Vet de bakplaat in. Leg op de bakplaat de helft van de deegplakjes. Verdeel de bacon en de kipfilet over het deeg. Leg het kaasmengsel erop. Dek af met de rest van het deeg en druk de randen stevig aan met een vork. Bak de pakketjes in de oven in 20-25 min. bruin en gaar.
- Snijd de sla in repen en meng met de dressing. Halveer de cherrytomaatjes en leg ze op de sla. Serveer de kippakketjes met de sla.

Bakken met bladerdeeg
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 695 kcal
- eiwit 42 g
- koolhydraten 37 g
-
vet 42 g
waarvan verzadigd 21 g - natrium 1.170 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Bladerdeeghapjes met kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bladerdeeghapjes met kip
- 8 plakjes diepvries bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 8 plakjes bacon
Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de bacon op laag vuur uit.
- 150 g zachte geitenkaas
- 2 tenen knoflook
Verdeel de geitenkaas in stukjes. Pers de knoflook erboven uit. Breng goed op smaak met peper en zout.
- 450 g kipfilet
Verdeel de kipfilet (per persoon 1 stuk kipfilet). Schep de bacon uit de pan en braad de kipfilets 5 min. rondom in het achtergebleven vet.
- 2 el traditionele olijfolie
Vet de bakplaat in. Leg op de bakplaat de helft van de deegplakjes. Verdeel de bacon en de kipfilet over het deeg.
Leg het kaasmengsel erop. Dek af met de rest van het deeg en druk de randen stevig aan met een vork.
Bak de pakketjes in de oven in 20-25 min. bruin en gaar.
- ½ stuk krop ijsbergsla
- 6 el dressing balsamico
- 250 g cherrytomaten
Snijd de sla in repen en meng met de dressing. Halveer de cherrytomaatjes en leg ze op de sla.
Serveer de kippakketjes met de sla.