bewaar
Maïs met sinaasappel-mosterdboter
Maïs met sinaasappel-mosterdboter
bewaar

Maïs met sinaasappel-mosterdboter

25 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

maïskolven

150 g

gezouten boter

1 kleine

sinaasappel

1 eetlepel

pittige mosterd

2 eetlepels

peterselie

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

1

Bladeren en haren van maïskolven verwijderen. Kolven 5 min. in kokend water of 3 min. in magnetron voorkoken. Laten afkoelen. Intussen in kom boter zacht laten worden. Sinaasappel schoonboenen en helft van schil boven boter fijnraspen. Mosterd en peterselie erdoor roeren en boter op smaak brengen met peper en eventueel extra zout.

2

Maïs met zachte botermengsel insmeren (rest van boter apart erbij serveren). Elke maïskolf in stuk aluminiumfolie wikkelen, uiteinden dichtdraaien en pakketjes op barbecue (of tussen matig gloeiende houtskool) in 5-10 min. gaar roosteren. Regelmatig keren.

Maiskolven grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:31 min.