Groentespies met pikante pepermarinade

bijgerecht
4 personen
3
18
Advertentie
Ingrediënten
- 1 ratatouillepakket (courgette, aubergine, tomaat, ui, rode en groene paprika)
- 2 teentjes knoflook (gepeld)
- 2 eetlepels jalapeñopepers (potje a 225 g)
- 4 cm gemberwortel (geschild en in stukjes)
- 4 eetlepels olie
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gemalen piment
- 2 eetlepels honing
- 4 eetlepels lichte sojasaus
Keukenspullen
- keukenmachine
- spiesen
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Groenten uit ratatouillepakket in grove, gelijkmatige stukken snijden. Knoflook en jalapeñopepers fijnhakken. Gember schillen en raspen. Knoflook, pepers en gember met olie, tijm, piment, honing, sojasaus en citroensap in kleine mengkom of hakmolen van keukenmachine of in vijzel doen. Geheel tot fijne massa pureren. Groenten in schaal omscheppen met pepermarinade en smaken minstens 1 uur laten intrekken. Regelmatig omscheppen.
- Groenten afwisselend aan spiesen rijgen. Spiesen afhankelijk van formaat barbecue in 1 of 2 porties in 8-10 min. goudbruin en gaar roosteren, regelmatig keren en bestrijken met overgebleven marinade. Spiesen op schaal leggen en bestrooien met zout en peper.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 195 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 21 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 0 g