Gehaktballetjes in pindasaus

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g snelkookrijst
- 200 ml melk
- 1 pot pindakaas pikant (225 g)
- 2 komkommers
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels kruidenazijn (fles a 500 ml)
- 2 bakjes gehaktballetjes (a 12 stuks)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. In steelpan melk met pindakaas onder regelmatig roeren verwarmen. Komkommers schillen en in plakjes snijden. Dressing roeren van 3 el olie, azijn, zout en peper. Dressing door komkommer scheppen. In koekenpan rest van olie verhitten en gehaktballetjes onder af en toe keren 3 min. bakken. Pindasaus op smaak brengen met zout en peper. Gehaktballetjes serveren met pindasaus, rijst en komkommersalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 995 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 76 g
- vet 62 g