Snelle moussaka

990 kcal

20 min. bereiden, 5 min. oventijd

2.8/5

(429)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 aubergine

    aubergine

  • 4 eetlepel olie met knoflook-peterselie

    olie met knoflook-peterselie

  • 200 gram rundergehakt

    rundergehakt

  • 375 ml tomatensaus

    tomatensaus

  • 0.5 theelepel gedroogde oregano

    gedroogde oregano

  • 1 zakje aardappelpuree voor ovenschotel

    aardappelpuree voor ovenschotel

  • 150 gram Griekse yoghurt

    Griekse yoghurt

  • 50 gram geraspte oude Goudse kaas 48+

    geraspte oude Goudse kaas 48+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 1.5 liter)


2004 nr. 04 - Gezond in het voorjaar

Aan de slag

  1. Verwarm de ovengrill voor. Snijd de aubergine in lange plakken en bestrijk met ¾ van de kruidenolie. Verhit de grillpan en grill de aubergine in 5 min. lichtbruin, keer halverwege.

  2. Verhit ondertussen de braadpan met de rest van de kruidenolie en bak het gehakt rul. Voeg de tomatensaus en de oregano toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 5 min. sudderen. Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Vet de ovenschaal in en leg de aubergine in de ovenschaal. Schep de saus en een laag puree erop. Roer de yoghurt los met de kaas, peper en zout. Strijk de yoghurt over de puree uit. Laat de moussaka onder de grill in 4-5 min. kleuren.

Wat vond je van dit recept?

Snelle moussaka

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig