Snelle moussaka
990 kcal
20 min. bereiden, 5 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
1 aubergine
aubergine
4 eetlepel olie met knoflook-peterselie
olie met knoflook-peterselie
200 gram rundergehakt
rundergehakt
375 ml tomatensaus
tomatensaus
0.5 theelepel gedroogde oregano
gedroogde oregano
1 zakje aardappelpuree voor ovenschotel
aardappelpuree voor ovenschotel
150 gram Griekse yoghurt
Griekse yoghurt
50 gram geraspte oude Goudse kaas 48+
geraspte oude Goudse kaas 48+
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 1.5 liter)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2004 nr. 04 - Gezond in het voorjaar
Verwarm de ovengrill voor. Snijd de aubergine in lange plakken en bestrijk met ¾ van de kruidenolie. Verhit de grillpan en grill de aubergine in 5 min. lichtbruin, keer halverwege.
Verhit ondertussen de braadpan met de rest van de kruidenolie en bak het gehakt rul. Voeg de tomatensaus en de oregano toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 5 min. sudderen. Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Vet de ovenschaal in en leg de aubergine in de ovenschaal. Schep de saus en een laag puree erop. Roer de yoghurt los met de kaas, peper en zout. Strijk de yoghurt over de puree uit. Laat de moussaka onder de grill in 4-5 min. kleuren.
Snelle moussaka

hoofdgerecht
2 personen
990 kcal
20 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor. Snijd de aubergine in lange plakken en bestrijk met ¾ van de kruidenolie. Verhit de grillpan en grill de aubergine in 5 min. lichtbruin, keer halverwege.
Verhit ondertussen de braadpan met de rest van de kruidenolie en bak het gehakt rul. Voeg de tomatensaus en de oregano toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 5 min. sudderen. Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Vet de ovenschaal in en leg de aubergine in de ovenschaal. Schep de saus en een laag puree erop. Roer de yoghurt los met de kaas, peper en zout. Strijk de yoghurt over de puree uit. Laat de moussaka onder de grill in 4-5 min. kleuren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
1 aubergine
4 el olie met knoflook-peterselie
200 g rundergehakt
375 ml tomatensaus
½ tl gedroogde oregano
1 zakje aardappelpuree voor ovenschotel
150 g Griekse yoghurt
50 g geraspte oude Goudse kaas 48+
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 1.5 liter)




