Gestoomde vis met mosterdsaus

Advertentie
Ingrediënten
- 1 bos bospeen
- 2 visbouillontabletten
- 2 schaaltjes roodbaarsfilet (a ca. 225 g)
- 1 duopak aardappelpartjes (700 g)
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 3 eetlepels dijonmosterd (potje a 215 g)
- 1 bekertje crème fraîche (200 ml)
Keukenspullen
- stoommandje
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bospeen schrappen, wassen en halveren. In pan 1 liter water aan de kook brengen en 1 bouillontablet oplossen. Roodbaars in stukken verdelen. Roodbaars, bospeen en aardappelpartjes in stoommandje of vergiet leggen. Boven kokend water bospeen, aardappel en vis in 15 min. afgedekt gaarstomen. Intussen in steelpan boter laten smelten. Bloem door boter roeren tot compacte massa ontstaat. Deze massa oplossen in 300 ml water en aan de kook brengen. Goed roeren tot gladde saus ontstaat. Tweede bouillontablet, mosterd en crème fraîche door saus roeren. Saus op smaak brengen met zout en peper. Vis, aardappeltjes en bospeen over vier borden verdelen. Saus er half over schenken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 595 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 48 g
- vet 32 g