bewaar
Gestoomde vis met mosterdsaus
Gestoomde vis met mosterdsaus
bewaar

Gestoomde vis met mosterdsaus

25 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bos

bospeen

2

visbouillontabletten

2 schaaltjes

roodbaarsfilet

1 duopak

aardappelpartjes

50 g

boter

50 g

bloem

3 eetlepels

dijonmosterd

1 bekertje

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • stoommandje

Aan de slag

Bospeen schrappen, wassen en halveren. In pan 1 liter water aan de kook brengen en 1 bouillontablet oplossen. Roodbaars in stukken verdelen. Roodbaars, bospeen en aardappelpartjes in stoommandje of vergiet leggen. Boven kokend water bospeen, aardappel en vis in 15 min. afgedekt gaarstomen. Intussen in steelpan boter laten smelten. Bloem door boter roeren tot compacte massa ontstaat. Deze massa oplossen in 300 ml water en aan de kook brengen. Goed roeren tot gladde saus ontstaat. Tweede bouillontablet, mosterd en crème fraîche door saus roeren. Saus op smaak brengen met zout en peper. Vis, aardappeltjes en bospeen over vier borden verdelen. Saus er half over schenken.