bewaar
Italiaanse bonenschotel
Italiaanse bonenschotel
bewaar

Italiaanse bonenschotel

25 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode, gele en groene paprika

500 g

panklare gebroken sperziebonen

2 eetlepels

olie

2

uien

1

goudsalami

1 blik

witte bonen in tomatensaus

1 theelepel

paprikapoeder

8 sneetjes

volkorenbrood

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Paprika's schoonmaken en in korte reepjes snijden. Sperziebonen in 8 min. beetgaar koken en in vergiet laten uitlekken. In hapjespan olie verhitten en ui en paprika 5 min. zachtjes roerbakken. Salamiblokjes toevoegen en 3 min. meebakken. Witte bonen met tomatensaus en paprikapoeder erdoor roeren en gerecht afgedekt door en door verwarmen. Bonenmengsel over vier borden verdelen. Sperziebonen ernaast scheppen. Brood in repen snijden en bij bonenschotel serveren.

tip

algemeenHoofdgerecht met vlees voor 4 personen, prijs per persoon 2.10 (in februari 2004)