bewaar
Doperwtensoufflé
Doperwtensoufflé
bewaar

Doperwtensoufflé

30 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

1 blik

doperwten

3

eieren

1 theelepel

gedroogde oregano

125 g

verse roomkaas met kruiden

300 g

snelkook zilvervliesrijst

1 eetlepel

olie

1

ui

250 g

champignons

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • ovenvaste soepkommen, inhoud ca. 3 dl

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. In keukenmachine of met staafmixer helft van doperwten pureren. Eierdooiers, oregano en roomkaas door doperwtenpuree mengen. Eiwitten stijfkloppen en door puree spatelen. Rest van doperwten, 1/2 tl zout en peper naar smaak erdoor scheppen. Doperwtenpuree over ingevette kommen verdelen. Kommen op rooster in midden van oven zetten en soufflés in 20 min. gaar laten worden. Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. In koekenpan olie verhitten en ui en champignons in 5 min. bruinbakken. Op smaak brengen met zout en peper. Soufflés in kom op vier borden zetten. Rijst en champignons ernaast serveren.

tip

algemeenVegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen, prijs per persoon 1.30 (in februari 2004)