Spruitjes in roomkaassaus

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g snelkook zilvervliesrijst
- 1 ui
- 3 eetlepels boter of margarine
- 2 zakken schoongemaakte spruitjes (a 400 g)
- ½ groentebouillontablet
- ½ zakje verse peterselie (a 30 g)
- 1 potje verse roomkaas met knoflook (150 g)
- 50 g geraspte pittige kaas (zakje a 100 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Ui pellen en snipperen. In braadpan boter verhitten. Ui ca. 3 minuten fruiten. Spruitjes toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Bouillontablet en 150 ml water toevoegen en spruitjes afgedekt op matig vuur in ca. 10 minuten beetgaar koken. Peterselie fijn knippen. Roomkaas en geraspte kaas bij spruitjes doen en al roerend aan de kook brengen. Peterselie door spruitjes roeren, op smaak brengen met zout en peper. Spruitjes serveren met rijst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 470 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 41 g
- vet 28 g