bewaar
Spruitjes in roomkaassaus
Spruitjes in roomkaassaus
bewaar

Spruitjes in roomkaassaus

25 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

snelkook zilvervliesrijst

1

ui

3 eetlepels

boter of margarine

2 zakken

schoongemaakte spruitjes

½

groentebouillontablet

½ zakje

verse peterselie

1 potje

verse roomkaas met knoflook

50 g

geraspte pittige kaas

Aan de slag

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Ui pellen en snipperen. In braadpan boter verhitten. Ui ca. 3 minuten fruiten. Spruitjes toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Bouillontablet en 150 ml water toevoegen en spruitjes afgedekt op matig vuur in ca. 10 minuten beetgaar koken. Peterselie fijn knippen. Roomkaas en geraspte kaas bij spruitjes doen en al roerend aan de kook brengen. Peterselie door spruitjes roeren, op smaak brengen met zout en peper. Spruitjes serveren met rijst.