bewaar
Pittige viscurry met gember en koriander
Pittige viscurry met gember en koriander
bewaar

Pittige viscurry met gember en koriander

25 min. bereiden
zeer pittig
773waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode pepers

1 cm

verse gemberwortel

15 g

verse koriander

2

sjalotten

1 teen

knoflook

½ tl

gemalen komijn

2 el

zoete chilisaus

1 el

limoensap

3 el

traditionele olijfolie

200 ml

kokosmelk

2 el

Thaise vissaus

600 g

verse kabeljauwfilet

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in stukjes. Schil en rasp de gemberwortel. Snijd de koriader grof. Maal in een keukenmachine de sjalot, rode peper, knoflook, gember, koriander, komijn, chilisaus en limoensap tot grove pasta.

2

Verhit in een wok of hapjespan de olie en bak de currypasta ca. 4 min. zachtjes. Roer de kokosmelk erdoor en verwarm 1 min. mee. Breng de curry op smaak met de vissaus. Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken en leg in de currysaus. Laat de vis in 5-6 min. gaar worden, draai halverwege voorzichtig.

tip

combinatietipLekker met witte rijst en Chinese kool.

bewaartipVan verse gember en sereh houd je bijna altijd over. Bewaar de gemberwortel en/of sereh verpakt in een diepvrieszakje in de diepvries. Zo blijven ze minstens twee maanden goed. Gemberwortel laat zich in bevroren toestand bijzonder goed raspen.