Aardappelsalade met gerookte kip en korianderdressing

bijgerecht
8 personen
3
86
Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg aardappels (met rode schil)
- 125 ml crème fraîche
- 2 el mayonaise
- ½ citroen (geraspt en geperst)
- 1 tl scherpe mosterd
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 zakje verse koriander ((15 g), fijngesneden)
- ½ tl suiker
- 1 zak rucolasla (75 g)
- 2 gerookte kipfilets (ca. 250 g)
- 4 el gepelde pistachenootjes (zakje a 55 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Aardappels schoonboenen en ongeschild in bodem water met zout in 20 min. gaarkoken. Afgieten en iets laten afkoelen. In kom crème fraîche, mayonaise, 3 el citroensap, citroenrasp, mosterd, knoflook en koriander tot romige dressing kloppen. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Aardappels in plakken snijden en terugdoen in pan. Voorzichtig omscheppen met dressing en salade minstens 1 uur op koele plek laten staan, zodat smaak zich kan ontwikkelen.
- Grote schaal bekleden met rucola. Aardappelsalade erop scheppen. Kipfilet schuin in plakken snijden en rangschikken op salade. Pistachenoten erover strooien.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 300 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 26 g
- vet 16 g