bewaar
Tomatenbrood met geitenbrie
Tomatenbrood met geitenbrie
bewaar

Tomatenbrood met geitenbrie

30 min. bereiden
40 min. wachten
15waarderingen

Ingrediënten

½ zakje

verse Italiaanse kruidenmix

1 pak

witbroodmix

8

zongedroogde tomaten in olie

4 eetlepels

olijfolie

300 ml

tomatensap

250 g

geitenbrie

zeezoutvlokken

Dit heb je nodig

  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

  • plasticfolie

  • bakpapier

Aan de slag

Rozemarijn en tijm van takjes rissen en met rest van kruiden fijnsnijden. In kom broodmix mengen met driekwart van tomaatstukjes, verse kruiden, 1 tl zout en 3 el olie. Scheut voor scheut tomatensap toevoegen en met de hand of met mixer met deeghaken mengen tot samenhangend deeg. Deegbal in kom terugleggen en afdekken met plasticfolie. Deeg 10 min. laten rusten. Bakplaat bekleden met bakpapier. Handen met bloem bestuiven. Deegbal op bakplaat uitdrukken tot dikke lap. Afdekken met vochtige theedoek en op warme plaats 30 min. laten rijzen. Oven voorverwarmen op 225 °C. Deeg met 1 el olie bestrijken. Brie in plakken snijden en met rest van zongedroogde tomaat over bovenkant deeg verdelen. Brood licht bestrooien met zoutvlokken. Brood in midden van oven in 15 min. goudbruin bakken. Laten afkoelen en in repen snijden.