bewaar
Tomaat-ricottatimbaaltjes
Tomaat-ricottatimbaaltjes
bewaar

Tomaat-ricottatimbaaltjes

1 uur bereiden
1 uur wachten
22waarderingen

Ingrediënten

6 blaadjes

witte gelatine

250 ml

tomatensap

½ theelepel

gedroogde tijm

250 g

romaatjes

1 bakje

ricotta

1 kleine

rode ui

½ zakje

rucolasla

1 eetlepel

olijfolie

75 g

Grana Padano kaas

ijsblokjes

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • bakjes of glazen (inhoud 150 ml)

Aan de slag

1

Gelatine 5 min. weken in koud water. In steelpan tomatensap met tijm aan de kook brengen. Gelatine uitknijpen. Pan van vuur nemen en gelatine al roerend in warme sap oplossen. Laten afkoelen tot lobbig (na ca. 25 min). Vormpjes bekleden met stuk plasticfolie. Tomaatjes wassen en in mooie plakjes snijden. Laag tomaatplakjes op bodem van vormpjes leggen. Ricotta mengen met lobbig tomatensap en op smaak brengen met zout en peper. Ricottamengsel over vormpjes verdelen en gladstrijken. Bovenkant afdekken met tomaatplakjes (restant bewaren) en overhangend plasticfolie erover vouwen. In koelkast minstens 1 uur laten opstijven. Intussen ui pellen en in flinterdunne ringen snijden. Ringen in kom ijswater leggen en 45 min. in koelkast zetten, zodat ui lekker knapperig wordt.

2

Rucola grof scheuren en in kom omscheppen met restant tomaatplakjes, olie, zout en peper. Timbaaltjes uit koelkast nemen en folie openvouwen. Op elk timbaaltje bord leggen en samen keren. Timbaaltjes voorzichtig uit vorm laten glijden en folie verwijderen. Sla en kaaskrullen rond timbaaltjes leggen en uiringen erop.