Pikante vierkazenpizza
Met vier verschillende soorten kaas heeft deze pizza helemaal geen tomatensaus nodig.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g tarwebloem (+ extra om te bestuiven)
- 1 zakje gedroogde gist
- 1 mespunt zout
- 1½ dl water (lauw)
- 1 el traditionele olijfolie
- 2 rode pepers
- 1 bol mozzarella
- 150 g gorgonzola (kaas)
- 100 g Grana Padano kazen
- 250 g ricotta
- ½ el gedroogde tijm
Advertentie
Bereiden
- Meng de bloem met de gist en het zout. Schenk het water en de olie in een kuiltje. Kneed vanuit het midden tot een soepel deeg. Laat het deeg ca. 1 uur onder een vochtige theedoek in een kom op een warme plek rijzen tot het volume is verdubbeld. Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Maak de pepers schoon en snijd ze in flinterdunne ringetjes. Snijd de mozzarella en gorgonzola in dunne plakjes. Rasp de Grana Padano grof. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot twee cirkels van ca. 30 cm doorsnede. Laat het deeg aan de rand iets dikker. Vet de bakplaat (grote oven) of twee bakplaten (gewone oven) in en leg de pizzabodems erop. Beleg deze met de mozzarella, gorgonzola en ricotta. Strooi de Grana Padano, peperringetjes en tijm over de pizza.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven, of schuif twee bakplaten boven elkaar in de oven en wissel halverwege de baktijd om. Bak de pizza's in ca. 15 minuten gaar en krokant.
combinatietip:
Lekker met spinaziesalade met knoflookvinaigrette

Pizzadeeg maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 1.470 kcal
- eiwit 75 g
- koolhydraten 121 g
-
vet 75 g
waarvan verzadigd 44 g - natrium 1.910 mg
- vezels 7 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pikante vierkazenpizza
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pikante vierkazenpizza
- 300 g tarwebloem
- 1 zakje gedroogde gist
- 1 mespunt zout
- 1½ dl water
- 1 el traditionele olijfolie
Meng de bloem met de gist en het zout. Schenk het water en de olie in een kuiltje. Kneed vanuit het midden tot een soepel deeg.
Laat het deeg ca. 1 uur onder een vochtige theedoek in een kom op een warme plek rijzen tot het volume is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 225 °C.
- 2 rode pepers
- 1 bol mozzarella
- 150 g gorgonzola
- 100 g Grana Padano kazen
Maak de pepers schoon en snijd ze in flinterdunne ringetjes. Snijd de mozzarella en gorgonzola in dunne plakjes. Rasp de Grana Padano grof.
- 2 g tarwebloem
Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot twee cirkels van ca. 30 cm doorsnede. Laat het deeg aan de rand iets dikker.
- 1 el traditionele olijfolie
- 250 g ricotta
Vet de bakplaat (grote oven) of twee bakplaten (gewone oven) in en leg de pizzabodems erop. Beleg deze met de mozzarella, gorgonzola en ricotta.
- ½ el gedroogde tijm
Strooi de Grana Padano, peperringetjes en tijm over de pizza.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven, of schuif twee bakplaten boven elkaar in de oven en wissel halverwege de baktijd om.
Bak de pizza's in ca. 15 minuten gaar en krokant.
combinatietip:
Lekker met spinaziesalade met knoflookvinaigrette