bewaar
Pikante vierkazenpizza
Pikante vierkazenpizza
bewaar

Pikante vierkazenpizza

Met vier verschillende soorten kaas heeft deze pizza helemaal geen tomatensaus nodig.

1 uur bereiden
15 min. oventijd
1 uur wachten
zeer pittig
46waarderingen

Ingrediënten

2 personen

300 g

tarwebloem

1 zakje

gedroogde gist

1 mespunt

zout

1½ dl

water

1 el

traditionele olijfolie

2

rode pepers

1 bol

mozzarella

150 g

gorgonzola

100 g

Grana Padano kaas

250 g

ricotta

½ el

gedroogde tijm

Met vier verschillende soorten kaas heeft deze pizza helemaal geen tomatensaus nodig.

Aan de slag

1

Meng de bloem met de gist en het zout. Schenk het water en de olie in een kuiltje. Kneed vanuit het midden tot een soepel deeg. Laat het deeg ca. 1 uur onder een vochtige theedoek in een kom op een warme plek rijzen tot het volume is verdubbeld. Verwarm de oven voor op 225 °C.

2

Maak de pepers schoon en snijd ze in flinterdunne ringetjes. Snijd de mozzarella en gorgonzola in dunne plakjes. Rasp de Grana Padano grof. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot twee cirkels van ca. 30 cm doorsnede. Laat het deeg aan de rand iets dikker. Vet de bakplaat (grote oven) of twee bakplaten (gewone oven) in en leg de pizzabodems erop. Beleg deze met de mozzarella, gorgonzola en ricotta. Strooi de Grana Padano, peperringetjes en tijm over de pizza.

3

Schuif de bakplaat in het midden van de oven, of schuif twee bakplaten boven elkaar in de oven en wissel halverwege de baktijd om. Bak de pizza's in ca. 15 minuten gaar en krokant.

combinatietipLekker met spinaziesalade met knoflookvinaigrette

Pizzadeeg maken

Instructievideo - 02:19 min.