bewaar
Huisgemaakte kippenleverpaté
Huisgemaakte kippenleverpaté
bewaar

Huisgemaakte kippenleverpaté

40 min. bereiden
1 uur wachten
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

hamlap

1

mandarijn

1 theelepel

gedroogde salie

200 g

kippenlevertjes

200 g

speklapjes

125 ml

slagroom

1

ei

6 plakken

Coburger rauwe ham

1 bakje

alfalfa

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • plasticfolie

  • aluminiumfolie

  • braadslede

  • patéterrine of glazen cakevorm (inhoud 750 ml)

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 175 °C. Hamlap in heel kleine blokjes snijden. Mandarijn schoonboenen en 1 tl van schil raspen (rest wordt niet gebruikt). Hamblokjes in kom mengen met mandarijnrasp, salie en peper. In keukenmachine kippenlevertjes met speklap, room, ei, 1 tl zout en peper tot gladde massa laten draaien. Hammengsel erdoor spatelen. Ingevette vorm bekleden met plakken ham; ham over zijkant laten hangen om straks bovenkant van paté mee af te dekken. Vleesmengsel in vorm scheppen. Ham erover dichtvouwen en afdekken met aluminiumfolie. Vorm in braadslede zetten. Kokend water in braadslede schenken tot 2 cm onder rand van vorm. Paté in oven in ca. 1 uur gaar laten worden. Vorm uit oven nemen. Vrijgekomen vocht (vrij veel) afgieten. Paté op plank storten en laten afkoelen. Paté luchtdicht in plasticfolie verpakken en in koelkast bewaren.

2

Glad mes in heet water dompelen en van paté 8 dunne plakken afsnijden. Voor elke plak mes opnieuw schoonvegen en in heet water dompelen. Paté met alfalfa op bord leggen. Lekker met geroosterd brood.