bewaar
Tagliatelle met sperziebonen en tomaat
Tagliatelle met sperziebonen en tomaat
bewaar

Tagliatelle met sperziebonen en tomaat

20 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

tagliatelle uovo

600 g

sperziebonen

4

romatomaten

2 blikjes

sardines op olijfolie

½ zakje

verse basilicum

1 bekertje

crème fraîche

1 teentje

knoflook

Aan de slag

Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing. Sperziebonen schoonmaken, in ca. 6 minuten beetgaar koken en laten uitlekken. Tomaten schoonmaken en in parten snijden. Zaadjes en vocht verwijderen. Vruchtvlees in stukken snijden. Sardines laten uitlekken, olie opvangen en sardines in stukjes snijden. Basilicum in reepjes knippen. In pan crème fraîche verwarmen. Knoflook pellen, halveren en ca. 2 minuten meewarmen. Knoflook uit crème fraîche nemen. sperziebonen, stukjes tomaat en sardines erdoor scheppen en ca. 1 minuut meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Tagliatelle afgieten. Olie van sardines erdoor scheppen en over vier borden verdelen. Groentemengsel erover verdelen. Bestrooien met basilicum.