bewaar
Zuurkool met hamlappen en appelcompote
Zuurkool met hamlappen en appelcompote
bewaar

Zuurkool met hamlappen en appelcompote

30 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1200 g

kruimige aardappelen

2 schalen

hamlap

3 el

ongezouten roomboter

1 zak

verse zuurkool

3

rode uien

1 pot

appelcompote

2 tl

paprikapoeder

200 ml

halfvolle melk

Aan de slag

Schil en was aardappels en snijd in stukjes. Kook in ca. 20 minuten gaar in water met zout. Snijd vlees in blokjes van 2 cm. Verhit in braadpan 2 el boter en bak vlees in ca. 8 minuten rondom bruin. Laat zuurkool uitlekken. Pel en snipper ui en schep door vlees en laat nog ca. 2 minuten bakken. Schep appelcompote, zuurkool, paprikapoeder, zout en peper door vleesmengsel en laat ca. 10 minuten zachtjes pruttelen. Giet aardappels af en stamp fijn. Roer rest van boter en zoveel melk erdoor dat smeuïge puree ontstaat. Breng puree en zuurkool op smaak met zout en peper. Verdeel puree en zuurkool over vier borden.