
Ingrediënten
4 personen
1200 g
kruimige aardappelen
2 schalen
hamlap
3 el
ongezouten roomboter
1 zak
verse zuurkool
3
rode uien
1 pot
appelcompote
2 tl
paprikapoeder
200 ml
halfvolle melk
Aan de slag
Schil en was aardappels en snijd in stukjes. Kook in ca. 20 minuten gaar in water met zout. Snijd vlees in blokjes van 2 cm. Verhit in braadpan 2 el boter en bak vlees in ca. 8 minuten rondom bruin. Laat zuurkool uitlekken. Pel en snipper ui en schep door vlees en laat nog ca. 2 minuten bakken. Schep appelcompote, zuurkool, paprikapoeder, zout en peper door vleesmengsel en laat ca. 10 minuten zachtjes pruttelen. Giet aardappels af en stamp fijn. Roer rest van boter en zoveel melk erdoor dat smeuïge puree ontstaat. Breng puree en zuurkool op smaak met zout en peper. Verdeel puree en zuurkool over vier borden.