bewaar
Chocoladetruffeltaart
Chocoladetruffeltaart
bewaar

Chocoladetruffeltaart

Met cacao, stroop, kaneel en bestrooid met hazelnootstukjes is het een tongstrelend geheel.

45 min. bereiden
30 min. oventijd
4 uur wachten
158waarderingen

Ingrediënten

12 porties

250 g

tarwebloem

50 g

witte basterdsuiker

50 g

cacaopoeder

150 g

ongezouten roomboter

1

middelgroot ei

300 g

pure chocolade

2 el

schenkstroop

500 ml

verse slagroom

1 tl

kaneelpoeder

65 g

geroosterde hazelnoten

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 26 cm)

  • steunvulling

  • bakpapier

Met cacao, stroop, kaneel en bestrooid met hazelnootstukjes is het een tongstrelend geheel.

Aan de slag

1

Zeef de bloem, basterdsuiker en ⅘ van de cacao boven een kom. Snijd de boter met twee messen in de bloem tot kleine blokjes. Voeg het ei en een mespunt zout toe en kneed snel tot een soepel, samenhangend deeg. Laat het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast rusten.

2

Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg uit tot een ronde lap van ca. 30 cm doorsnede. Leg de deeglap in de vorm en druk aan, zodat de bodem en de wand ermee bekleed zijn.

3

Leg een vel bakpapier (groter dan de vorm) op het deeg en schep een laag steunvulling in de vorm. Bak de taartbodem in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Verwijder de laatste 5 min. het bakpapier en de steunvulling. Neem de bodem uit de oven en laat afkoelen.

4

Breek de chocolade in stukken, laat samen met de schenkstroop en ⅕ van de slagroom in een pan op zeer laag vuur al roerend smelten. Laat afkoelen. Klop de rest van de slagroom met de kaneel lobbig. Schep de slagroom luchtig door de afgekoelde chocoladeroom. Strijk het mengsel over de deegbodem uit. Zet de taart afgedekt 3 uur in de koelkast. Voor serveren zeef de rest van cacao boven de taart. Hak de hazelnoten grof en bestrooi de taart ermee. Snijd met een warm, natgemaakt mes de taart in punten.

tip

Ganache maken

Instructievideo - 01:43 min.