bewaar
Heel Holland Bakt: moelleux au chocolat
Heel Holland Bakt: moelleux au chocolat
bewaar

Heel Holland Bakt: moelleux au chocolat

Fluitje van een cent, deze moulleux au chocolat maken. De extra pure chocolade geeft een intense smaak.

20 min. bereiden
9 min. oventijd
160waarderingen

Ingrediënten

125 g

ongezouten roomboter

125 g

pure chocolade

6

middelgrote eieren

50 g

witte basterdsuiker

50 g

tarwebloem

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • muffinvorm met 6 holten

Fluitje van een cent, deze moulleux au chocolat maken. De extra pure chocolade geeft een intense smaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de muffinplaat in. Knip 6 kleine cirkels uit het bakpapier, iets groter dan de bodem van de holten van de muffinplaat en duw ze erin.

2

Smelt de boter met de chocolade in een hittebestendige kom op een pan heet, maar niet kokend water. Splits 4 eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Klop in een kom de eidooiers met de rest van de eieren en de suiker met een mixer heel luchtig tot het in volume is verdubbeld. Voeg het chocolade-botermengsel toe. Spatel de bloem er zo luchtig mogelijk door.

3

Verdeel het beslag over de holten van de muffinplaat. Bak de moelleux ca. 9 min. in de oven. Stort ze op bordjes, verwijder het bakpapier en serveer ze direct.

tip

algemeenMoelleux au chocolat zijn taartjes met een zachte kern: als je je lepel erin steekt, loopt de chocolade eruit.

algemeenbron: Heel Holland Bakt – bakboek voor thuisbakkers

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.