bewaar
Tartaar met blauwaderkaas en witlof
Tartaar met blauwaderkaas en witlof
bewaar

Tartaar met blauwaderkaas en witlof

20 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 zak

fijne aardappeltjes

2 maal 2 struikjes

witlof

1

sinaasappel

50 g

boter

1 eetlepel

donkerbruine basterdsuiker

2

tartaartjes

50 g

blauwaderkaas

1 eetlepel

bieslook

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Aardappeltjes volgens gebruiksaanwijzing in magnetron of pan gaarkoken. Witlof in lengte in 6 stukken snijden, harde kern verwijderen. Sinaasappel schoonboenen, schil raspen en sinaasappel uitpersen. In wok 25 g boter verhitten. Witlof ca. 2 min. roerbakken. Suiker en 1 el sinaasappelrasp 1 min. meebakken. Sap in wok schenken en witlof in 5 min. op matig vuur gaar laten worden. Intussen tartaartjes bestrooien met zout en peper. In kleine koekenpan 1 el boter verhitten en tartaartjes 3 min. bakken. Tartaartjes keren en kaas erover verdelen. Met deksel op pan tartaartjes nog 3 min. bakken en kaas iets laten smelten. Aardappeltjes afgieten en omschudden met rest van boter en bieslook. Tartaartjes op twee borden leggen, witlof en aardappeltjes erbij serveren.