Tartaar met blauwaderkaas en witlof

Advertentie
Ingrediënten
- 1 zak fijne aardappeltjes (450 g)
- 2 maal 2 struikjes witlof
- 1 sinaasappel
- 50 g boter
- 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
- 2 tartaartjes
- 50 g blauwaderkaas (bijv. Castello Blue)
- 1 eetlepel bieslook (fijngeknipt)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappeltjes volgens gebruiksaanwijzing in magnetron of pan gaarkoken. Witlof in lengte in 6 stukken snijden, harde kern verwijderen. Sinaasappel schoonboenen, schil raspen en sinaasappel uitpersen. In wok 25 g boter verhitten. Witlof ca. 2 min. roerbakken. Suiker en 1 el sinaasappelrasp 1 min. meebakken. Sap in wok schenken en witlof in 5 min. op matig vuur gaar laten worden. Intussen tartaartjes bestrooien met zout en peper. In kleine koekenpan 1 el boter verhitten en tartaartjes 3 min. bakken. Tartaartjes keren en kaas erover verdelen. Met deksel op pan tartaartjes nog 3 min. bakken en kaas iets laten smelten. Aardappeltjes afgieten en omschudden met rest van boter en bieslook. Tartaartjes op twee borden leggen, witlof en aardappeltjes erbij serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 655 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 52 g
- vet 34 g