bewaar
Tartaar met blauwaderkaas en witlof
Tartaar met blauwaderkaas en witlof
bewaar

Tartaar met blauwaderkaas en witlof

20 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 zak

fijne aardappeltjes

2 maal 2 struikjes

witlof

1

sinaasappel

50 g

boter

1 eetlepel

donkerbruine basterdsuiker

2

tartaartjes

50 g

blauwaderkaas

1 eetlepel

bieslook

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Aardappeltjes volgens gebruiksaanwijzing in magnetron of pan gaarkoken. Witlof in lengte in 6 stukken snijden, harde kern verwijderen. Sinaasappel schoonboenen, schil raspen en sinaasappel uitpersen. In wok 25 g boter verhitten. Witlof ca. 2 min. roerbakken. Suiker en 1 el sinaasappelrasp 1 min. meebakken. Sap in wok schenken en witlof in 5 min. op matig vuur gaar laten worden. Intussen tartaartjes bestrooien met zout en peper. In kleine koekenpan 1 el boter verhitten en tartaartjes 3 min. bakken. Tartaartjes keren en kaas erover verdelen. Met deksel op pan tartaartjes nog 3 min. bakken en kaas iets laten smelten. Aardappeltjes afgieten en omschudden met rest van boter en bieslook. Tartaartjes op twee borden leggen, witlof en aardappeltjes erbij serveren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tartaar met blauwaderkaas en witlof

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig