Gegratineerde mosselen

borrelhapje
1 stuks
3
27
Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg panklare mosselen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 125 g zachte boter
- 1 theelepel citroensap
- 2 eetlepels selderij (fijngehakt)
- 2 eetlepels bieslook (fijngeknipt)
- 100 g abdijkaas (bijv. Père Joseph)
- 125 ml crème fraîche
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel gedroogde dragon
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Mosselen grondig wassen en controleren. Kapotte schelpen en open exemplaren die na een tik niet sluiten weggooien. In pan olie, knoflook en mosselen mengen. Mosselen afgedekt 6-8 min. koken, tot alle mosselen openstaan. Regelmatig omschudden. Dicht gebleven mosselen verwijderen. In kom boter, citroensap, selderij en bieslook tot kruidenboter mengen. Boven andere kom abdijkaas grof raspen. Crème fraîche, mosterd en dragon erdoor roeren. Beide mengsels op smaak brengen met zout en peper. Mosselen in vergiet goed laten uitlekken. Elke mossel losmaken en een schelphelft afbreken. Mosselen in schelp op bakplaat leggen. Selderijboter over helft van mosselen verdelen. Kaas-roommengsel over rest van mosselen verdelen.
- Oven voorverwarmen op 200 °C. In midden van oven mosselen 8-10 min. gratineren. Mosselen op schaal leggen en warm serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 35 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 0 g
- vet 4 g