bewaar
Lenticchie in umido (gestoofde linzen)
Lenticchie in umido (gestoofde linzen)
bewaar

Lenticchie in umido (gestoofde linzen)

20 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

50 g

bakbacon

4

salieblaadjes

2 eetlepels

olijfolie

1 blik

linzen

grofgemalen zwarte peper

Aan de slag

Ui pellen en snipperen. Plakjes bacon en salie in reepjes snijden. In pan 1 el olie verwarmen en ui, bacon en salie 5 min. zachtjes bakken. Linzen in vergiet doen en afspoelen met koud water. Linzen en 2 el water door uimengsel scheppen. Deksel op pan leggen en gerecht nog 10 min. stoven, af en toe omscheppen. Linzenschotel overdoen in warme serveerschaal. Bedruppelen met olie en bestrooien met zwarte peper. Lekker bij gebakken varkens- of kalfsvlees.

tip

algemeenIn plaats van salie kan ook oregano gebruikt worden. Reken voor gedroogde kruiden de dubbele hoeveelheid.