Italiaans gemarineerde tomaten

italiaans
bijgerecht
4 personen
4
182
Advertentie
Ingrediënten
- 6 trostomaten (of romatomaten)
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels Italiaanse kruiden (vers of diepvries)
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- ½ zakje verse basilicum (a 15 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tomaten wassen en in dunne parten snijden. In steelpan azijn verwarmen. Knoflook erboven uitpersen. Van vuur af kruiden door azijn roeren. Olie erdoor kloppen en warme dressing over tomaten schenken. Smaken bij kamertemperatuur ca. 1 uur laten intrekken. Vlak voor serveren basilicum fijnknippen en door tomaten scheppen. Lekker bij geroosterd vlees of gebakken vis.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 105 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 2 g
- vet 10 g